Rusya’da DAEŞ Destekçisi Mahkumların Rehine Krizi Kanlı Bitti

AnasayfaDünya

Rusya’da DAEŞ Destekçisi Mahkumların Rehine Krizi Kanlı Bitti

Paylaş

Rostov’da Rehine Krizi: Mahkumlar Etkisiz Hale Getirildi

Rusya’nın Rostov bölgesindeki bir gözaltı merkezinde tutulan beş mahkum, iki gardiyanı rehin aldı. Rehine eylemini gerçekleştirenler, terör örgütü DAEŞ destekçisi olduklarını iddia etti. Olay, Rus özel kuvvetlerinin müdahalesiyle sona erdi ve saldırganlar öldürüldü.

Rehine Krizinin Başlangıcı

Rus kolluk kuvvetleriyle bağlantılı bir Telegram kanalı olan Baza, gözaltında tutulan beş kişinin, iki gardiyanı rehin aldığını açıkladı. Mahkumlar, bir araba ve serbest geçiş talep etti. RIA haber ajansının bildirdiğine göre, gözaltı merkezi yakınlarında silah sesleri duyuldu ve kısa süre sonra rehine eylemini gerçekleştirenlerin öldürüldüğü açıklandı.

Parmaklıkları Kırarak Girdiler

Rusya’nın federal cezaevi servisi, suçluların ortadan kaldırıldığını ve rehineleri kurtarmak için özel bir operasyon düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, “Rehin tutulan çalışanlar serbest bırakıldı. Herhangi bir yara almamış durumdalar” denildi. Rus medyası, rehinecilerin hücrelerindeki pencerenin parmaklıklarını kırarak gardiyan odasına girdiklerini ve burada iki cezaevi görevlisini rehin aldıklarını aktardı.

Terör Bağlantısı ve Önceki Saldırılar

Devlet medyası, bazı rehinecilerin mart ayında Moskova’da bir konser salonuna düzenlenen ölümcül saldırının sorumluluğunu üstlenen İslam Devleti militan grubuyla bağlantılı olduğunu belirtti. Özel kuvvetler gözaltı merkezine baskın yapmadan önce, rehin alanlardan biri, 112 Telegram kanalı tarafından gardiyanlardan birinin yanında bıçak sallarken gösterildi.