Antalya Havalimanı’nda Arife Günü Rekoru

AnasayfaGündem

Antalya Havalimanı’nda Arife Günü Rekoru

Paylaş

Antalya Havalimanı, arife gününde 1100 uçak ve 200 bin yolcu trafiğiyle rekor kırdı. Bu yoğunluk, neredeyse dakikada bir uçak iniş veya kalkış yapıldığı anlamına geliyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, Antalya’nın turistik bölgeleri Alanya, Side, Boğazkent, Belek, Kundu, Lara, Konyaaltı, Kemer, Çıralı, Olimpos, Adrasan, Demre ve Kaş-Kalkan, yerli ve yabancı turistlerle dolup taştı.

Tatilcilerin Akını

Antalya’nın şehir girişleri, otogar ve havalimanında yaşanan yoğunluk, şehrin bu yılki en hareketli günlerini yaşamasına neden oldu. 9 günlük tatil boyunca Antalya’da 1 milyonun üzerinde tatilci bekleniyor ve bu yoğunluk bayram süresince şehrin nüfusunu 4 milyona çıkaracak.

Havalimanında Süren İnşaat Çalışmaları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürlüğü yönetiminde, havalimanında devam eden genişletme çalışmalarına rağmen uçuşlar sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor. 750 milyon euroluk yatırımla yolcu kapasitesinin 35 milyondan 80 milyona çıkarılması planlanıyor. Bu dev yatırım kapsamında yeni dış ve iç hat terminalleri, mevcut kuleler, VIP ve CIP binalarının düzenlenmesi yer alıyor.

Arife Gününde Dakikada Bir Uçak

Antalya Havalimanı’nda arife günü yaşanan yoğunluk, dakikada bir uçak iniş veya kalkış yapıldığı anlamına geliyor. Bu hareketlilik, DHMİ Antalya Başmüdürlüğü’nün koordinasyonunda devam eden inşaat çalışmalarına rağmen sorunsuz bir şekilde yönetildi. Günlük 200 bin yolcuya hizmet veren havalimanı, bu yılın en yüksek uçak ve yolcu trafiğine ulaştı.