İlk Günde 852 Trafik Kazası 5 Can Kaybı 1421 Yaralı!

AnasayfaGündem

İlk Günde 852 Trafik Kazası 5 Can Kaybı 1421 Yaralı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde 852 trafik kazası meydana geldiğini, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 1421 kişinin yaralandığını açıkladı.

Paylaş

Kurban Bayramı tatili, ne yazık ki trafik kazalarının gölgesinde başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Haziran Cumartesi günü yaşanan trafik kazalarına ilişkin verileri paylaştı.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tatilin ilk 24 saatinde 852 trafik kazası meydana geldiğini bildirdi. Bu kazalarda 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1421 kişi de yaralandı.

Yoğun Denetimler Sürüyor

Trafik kazalarını azaltmak ve güvenli bir tatil ortamı sağlamak amacıyla denetimler de yoğun şekilde devam ediyor. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 407 bin 731 araç denetlendi. Bu denetimler sonucunda 24 bin 357 araca hız ve radar, 42 bin 720 araca da diğer trafik kurallarına aykırılıktan işlem uygulandı.

Tatilcilere Uyarı

Yetkililer, bayram tatili boyunca trafik kurallarına uyulması, dikkatli ve sabırlı olunması konusunda sürücüleri uyarıyor. Özellikle uzun yolculuklarda mola verilmesi, alkollü araç kullanılmaması ve emniyet kemeri takılmasının hayati önem taşıdığı vurgulanıyor.