Kurban Kesim Kurallarına Uymayanlara 4 Bin 810 TL Ceza

AnasayfaGündem

Kurban Kesim Kurallarına Uymayanlara 4 Bin 810 TL Ceza

Kurban Bayramı'nda kurallara uymayanlara 4.810 TL ceza kesilecek. Çevre kirliliğine neden olanlara ise 464 bin TL'ye varan cezalar uygulanacak.

Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince toplum ve çevre sağlığını korumak amacıyla kurban kesim yerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Bakanlık, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık alanlarda kurban kesimi yapılmasını yasakladı.

Kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 4 bin 810 lira para cezası uygulanacak.

Çevre Kirliliğine Neden Olanlara Yüzbinlerce Lira Ceza

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını çevreye bırakan tesislere 464 bin 585 lira, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 11 bin 540 lira ceza kesilecek.

Kurban Atıklarının Doğru Şekilde İmhası

Kurban kesimi sonucu oluşan atıklar, sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara konularak ağzı kapatılacak ve belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek.

Denetimler Bayram Boyunca Sürecek

Hayvan pazarları, geçici kurban satış ve kesim yerleri, bayram sonuna kadar 24 saat esasıyla hizmet verecek ve Bakanlıklararası Kurban Hizmetleri Kurulu, Kurban Hizmetleri Komisyonu üyesi kurumlar ile kolluk kuvvetlerince denetlenecek.