Giresun’da Kırım-Kongo Tehlikesine Karşı Toplum Seferberliği Başlatıldı!

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da Kırım-Kongo Tehlikesine Karşı Toplum Seferberliği Başlatıldı!

Giresun'da kene kaynaklı ölüm vakası sonrası Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı toplum genelinde eğitim seferberliği başlatıldı.

Paylaş

Giresun’da son günlerde yaşanan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) kaynaklı ölüm vakası, yetkilileri harekete geçirdi. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, hastalığın yayılmasını önlemek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla kapsamlı bir eğitim kampanyası başlattı.

7’den 77’ye Herkes Bilgilendiriliyor

Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 7’den 77’ye toplumun her kesimine ulaşarak KKKA hakkında bilgilendirme yapıyor. Özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere herkese hastalığın belirtileri, korunma yolları ve kene ısırması durumunda yapılması gerekenler anlatılıyor.

Okullarda KKKA Bilinci Aşılanıyor

Eğitim kampanyası kapsamında okullarda da farkındalık çalışmaları yürütülüyor. Öğrencilere KKKA hakkında bilgi verilirken, anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerine “Barış Kene ile Tanışıyor” adlı boyama kitabı dağıtılıyor.

Muhtarlar ve Din Adamları da Bilgilendiriliyor

Muhtarlar ve din adamları da KKKA konusunda bilgilendirilen gruplar arasında yer alıyor. Bu kişiler aracılığıyla özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara daha etkili bir şekilde ulaşılarak, hastalık hakkında farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Afişler ve Broşürlerle Farkındalık Artırılıyor

KKKA’nın yayılmasını önlemeye yönelik çalışmalar kapsamında köy meydanları, camiler, çeşmeler ve işletmeler gibi ortak kullanım alanlarına bilgilendirme afişleri asılıyor. Ayrıca vatandaşlara broşürler dağıtılarak hastalık hakkında daha detaylı bilgi verilmesi sağlanıyor.

Giresun Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı bu kapsamlı eğitim kampanyası ile Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi’nin yayılmasının önüne geçilmesi ve vatandaşların daha bilinçli hale getirilmesi amaçlanıyor.