Samsun’da Atık Su Arıtmada Çevre Dostu Rekor

AnasayfaYerel Haber

Samsun’da Atık Su Arıtmada Çevre Dostu Rekor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 29 atık su arıtma tesisi ile 2024'ün ilk 5 ayında 34 milyon metreküpten fazla atık suyu arıtarak çevre kirliliğinin önüne geçti.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) aracılığıyla 17 ilçede faaliyet gösteren 29 atık su arıtma tesisi ile çevreye olan duyarlılığını sürdürüyor. Bu tesisler sayesinde hem doğa korunuyor hem de vatandaşlar daha sağlıklı bir çevrede yaşıyor.

29 Atık Su Arıtma Tesisi ile Temiz Bir Gelecek

9’u ileri biyolojik, 6’sı biyolojik, 9’u paket, 1’i stabilizasyon havuzu ve 4’ü doğal olmak üzere toplam 29 tesiste arıtılan atık sular, deşarj standartlarına uygun hale getirilerek akarsu veya denize deşarj ediliyor. Bu tesislerde arıtılan suların bir kısmı, yeşil alan sulama ve proses suyu olarak da değerlendiriliyor.

Samsun, Karadeniz’in En Çevreci Şehri

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 2023 yılında 79 milyon metreküpten fazla, 2024’ün ilk 5 ayında ise 34 milyon metreküpten fazla atık suyun arıtıldığını açıkladı. Doğan ayrıca, Samsun’un tüm ilçelerinde atık su arıtma tesisi bulunan tek Karadeniz şehri olduğunu vurguladı.

Hedef: Daha Temiz ve Yaşanabilir Bir Samsun

Başkan Doğan, çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ve gelecek nesillere daha temiz bir Samsun bırakmayı hedeflediklerini belirtti. Atık su arıtma tesislerinin çevre temizliği ve halk sağlığı açısından önemine dikkat çeken Doğan, bu tesislerin sayısının artırılması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.