Giresun’da Üç Yıl Önce Kaybolan Kadının Davasında 2 Tutuklama

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da Üç Yıl Önce Kaybolan Kadının Davasında 2 Tutuklama

Giresun'un Güce ilçesinde üç yıl önce kaybolan kadının davasında, yürütülen soruşturma sonucunda 2 kişi tutuklandı. Soruşturma genişletilerek devam ediyor.

Paylaş

 

Giresun’un Güce ilçesinde üç yıl önce kaybolan N.B. adlı kadınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında iki kişi tutuklandı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın detaylarını paylaştı.

Kayıp İhbarı ve Soruşturma Başlangıcı

12 Haziran 2021’de S.B., İlçe Jandarma Komutanlığına başvurarak eşi N.B.’nin gece saatlerinde pencereden atlayarak evden kaçtığını bildirdi. Bu ihbar üzerine Tirebolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Televizyon Programında Yeni İddialar

N.B.’nin bulunması ve herhangi bir suça maruz kalıp kalmadığının tespiti için araştırmalar sürerken, aile yakınları bir televizyon programına katılarak N.B.’nin öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Bu iddialar soruşturmanın genişletilmesine neden oldu.

Şüphelilerin Takibi ve Tutuklama

N.B.’nin kaybolmadan önce en son iletişimde olduğu kişiler ve aile fertleri takibe alındı. İletişim dinlenmesi sürecinin bitmesinin ardından iki şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verildi. Olay gününe ait Plaka Tanıma Sistemleri ve kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından belirlenen noktalarda yapılan kazılar, elde edilen bulguların kriminal incelemeye gönderilmesini sağladı.

İfadeler ve Tutuklama Kararı

6 Haziran 2024’de Tirebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen şüphelilerden Y.B., savcıya verdiği ifadede N.B.’nin öldürüldüğünü itiraf etti. Y.B. ve C.B., ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak Espiye Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Maktulün cesedinin bulunmasına yönelik araştırmalar ve soruşturma işlemleri devam ediyor.

Gizlilik Kararı Alındı

Soruşturmanın selameti açısından dosya hakkında Tirebolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından gizlilik kararı alındı.