Erzincan İliç’te Maden Faciasında Bir İşçiye Daha Ulaşıldı

AnasayfaManşet

Erzincan İliç’te Maden Faciasında Bir İşçiye Daha Ulaşıldı

Paylaş

Erzincan İliç’te maden faciasında bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı. Çalışmalar, kayıp işçileri bulmak için devam ediyor.

İliç’te Maden Faciası: Bir İşçinin Daha Cenazesine Ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen maden faciasında, toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çalışmaları X hesabından duyurdu.

Yoğun Çalışmalar Devam Ediyor

Bakan Bayraktar, toprak altında kalan tüm işçilere ulaşılana kadar çalışmaların devam edeceğini vurguladı. İliç’teki maden faciasında 93 gün sonra ulaşılan bu cansız bedenle birlikte, cenazesi bulunan işçi sayısı 5’e yükseldi. Toplamda 9 işçinin kaybolduğu faciada, 4 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

Ailelere Sabır ve Başsağlığı Dileği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, cansız bedeni bulunan işçinin ailesine sabır ve başsağlığı diledi. Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Toprak altında kalan tüm işçilere ulaşana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.

Arama Çalışmaları Sürüyor

Arama kurtarma ekipleri, 4 kayıp işçiyi bulmak için yoğun çaba harcıyor. Maden faciasının ardından başlatılan arama çalışmaları, zorlu şartlara rağmen aralıksız devam ediyor.