Keşif Kampüsü’nde Yıl Sonu Bilim Şenliği

AnasayfaGündem

Keşif Kampüsü’nde Yıl Sonu Bilim Şenliği

Samsun Keşif Kampüsü'nde düzenlenen bilim şenliğinde, öğrenciler yıl boyunca ürettikleri bilimsel ve teknolojik ürünleri sergiledi.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından TEKNOFEST’in kalıcı izleri kapsamında kurulan Keşif Kampüsü’nde yıl sonu bilim şenliği düzenlendi. Öğrenciler, yıl boyunca yaptıkları bilimsel ve teknolojik projeleri büyük bir heyecanla sergiledi.

372 Öğrenci Bilim ve Teknoloji ile Buluştu

2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Keşif Kampüsü’nde eğitim gören 9-11 yaş grubundaki 372 öğrenci, matematik, fizik, astronomi, uzay, havacılık, teknoloji, kimya, insan bilimi, doğa, kişisel gelişim, destekleyici eğitim, girişim ve üretim alanlarında dersler aldı. Deneyap atölyelerinin de yer aldığı kampüste öğrenciler, yıl boyunca birçok yenilikçi ürün geliştirdi.

Bilim Şenliği: Öğrenciler ve Veliler İçin Unutulmaz Bir Gün

Bilim Şenliği’nde öğrenciler ürettikleri projeleri sergileyerek büyük bir mutluluk yaşadı. Veliler ise çocuklarının başarılarını gururla izledi. Keşif Kampüsü öğrencilerinden Zeynep Miray Sarı, “İyi ki sınavı kazanmışım. Çok güzel bir yıl geçirdik, çok güzel ürünler ürettik. Burası çok keyifli ve öğretici bir yer” şeklinde duygularını ifade etti. Bir diğer öğrenci Duru Göbel ise “Keşif Kampüsü mükemmel bir yer. Burada çok fazla şey öğrendik. Kodlama, deneyler hepsini öğrendik. Dersler de çok eğlenceli geçiyor” dedi.

Keşif Kampüsü

Velilerden Tam Destek ve Teşekkür

Çocuklarının başarısını gururla izleyen velilerden Öznur İleri, “Çok mutlu ve gururluyuz, çocuklarımızı severek ve güvenerek buraya getiriyoruz. Her türlü imkan sağlanıyor” diye konuştu. Veli Emrah Canikli ise “Bugün burada ne kadar güzel işler yapıldığına tanıklık ettik. Çocuklarımızın gelecek vaat ettiğini gördük” dedi.

Keşif Kampüsü: Bilim ve Geleceğe Açılan Kapı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Keşif Kampüsümüz çocuklarımızın eğitimi için çok önemli bir yer. Burada geleceğin bilim insanları yetişiyor. Bunun dışında kurumumuz okul ziyaretlerine de açık. Her şey hem bugünümüz hem de kıymetli yarınlarımız olan çocuklarımız için. Keşif Kampüsü, Bilim Samsun bunlar çocuklarımıza yepyeni ufuklar açıyor. Öğrencilerimizin yıl boyunca ortaya koyduğu ürünler de bunun kanıtı” dedi.

Keşif Kampüsü, bilim ve teknoloji ile geleceğin yapı taşları olan çocukları buluşturmaya devam ediyor. Yıl sonu bilim şenliği, bu başarılı yolculuğun sadece bir başlangıcı olarak kabul ediliyor.