TBMM Bu Hafta Yoğun Gündemle Toplanıyor

AnasayfaGündem

TBMM Bu Hafta Yoğun Gündemle Toplanıyor

Paylaş

TBMM Gündemi: TSK Personel Kanunu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta yoğun bir gündemle toplanacak. Genel Kurul, 4 Haziran Salı günü başlayacak olan haftalık çalışmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini ele alacak. Bu teklife göre, terör örgütleriyle eylem birliği içinde olan uzman erbaşların sözleşmeleri feshedilecek ve TSK ile ilişikleri kesilecek.

Milli Savunma Bakanlığı Düzenlemeleri

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak sınavlarla ilgili her türlü açıklama, başvuru ve sınav sonuçlarının duyurusu bakanlığın internet sayfasından yapılacak. Ayrıca, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne şehitlerin anne ve babaları da üye olabilecek.

TSK Personeline Yeni Haklar

Sözleşmeli erbaş ve erler, mesai sonrası görev yerlerinden ayrılırken subay ve astsubay servislerini kullanabilecek. 1999 yılı sonrası sigortası başlayan ve 1 Şubat 2018 sonrası Yüksek Askeri Şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen personel, yaş şartı aranmaksızın emekli aylığı alabilecek. Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlıklarında görevli sözleşmeli erbaş ve erlere ise aylık ücretleri yüzde 5 artırımlı olarak ödenecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Fatih Karahan Sunumu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapacak. Göreve başlamasından sonra Meclis’te milletvekilleriyle ilk kez bir araya gelecek olan Karahan, ekonomik duruma ilişkin bilgiler verecek.

İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan’ın İliç ilçesinde toprak kaymasının yaşandığı maden ocağını işleten Anagold Madencilik’in yetkililerini dinleyecek. Komisyon, kazanın nedenlerini ve alınacak önlemleri görüşecek.

Uluslararası Anlaşmalar ve Kanun Teklifleri

Dışişleri Komisyonu’nda, uluslararası anlaşmalara yönelik 15 kanun teklifi görüşülecek. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ise Türkiye ile Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi arasında Ankara’da BM Kadın Ülke Ofisi kurulmasına ilişkin anlaşmayı değerlendirecek.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşülmesine başlanacak. Bu teklif, demirleme ücret tarifesi ve havalimanlarında güvenlik tedbirleri gibi konuları kapsıyor. Ayrıca, havalimanlarında elle arama ve havacılık güvenliği konularında düzenlemeler yapılacak.

Siyasi Parti Grup Toplantıları

Salı ve Çarşamba günleri, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda, partiler kendi gündemlerini ve önceliklerini belirleyecekler.