Şili, İsrail’e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Oluyor

AnasayfaDünya

Şili, İsrail’e Karşı Soykırım Davasına Müdahil Oluyor

Paylaş

Başkan Gabriel Boric’ten Tarihi Açıklama

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, Güney Afrika’nın İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) açtığı soykırım davasına müdahil olacaklarını açıkladı. Boric, Kongre’deki konuşmasında, 1948 tarihli Birleşmiş Milletler Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi çerçevesinde İsrail’e karşı açılan bu davada yer alacaklarını belirtti.

Gazze’deki Saldırılara Tepki

Boric, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde masum sivilleri hedef aldığını ve bu durumun büyük bir insani felakete yol açtığını vurguladı. “Bugün bir şeyi ifade etmeyi kendimde görev addediyorum. Gazze’de olanlar karşısında öfkemizi belirtmekten asla vazgeçmeyeceğiz,” dedi. Özellikle kadın ve çocukların hayatını kaybettiğini belirten Boric, “35 binden fazla insan öldürüldü,” ifadesini kullandı.

Uluslararası Kamuoyuna Çağrı

Gazze’deki altyapının tamamen yıkıldığını belirten Boric, uluslararası kamuoyunun güçlü bir tepki göstermesinin zamanının geldiğini söyledi. “Soykırım sözleşmesinin ihlali gerekçesiyle UAD’de İsrail’e karşı açılan davaya müdahil olacağımızı bildirmek istiyorum,” dedi.

Hamas’a Da Kınama

Şili Devlet Başkanı, Hamas’ın terörist saldırılarını da kınadıklarını ve bütün rehinelerin koşulsuz serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Boric’in bu sözleri, Kongre’de uzun süre alkışlandı.