Giresun Ordu Trabzon’da Trafiğe Çıkacaklar Dikkat! OHT Faaliyete Geçti!

AnasayfaYerel Haber

Giresun Ordu Trabzon’da Trafiğe Çıkacaklar Dikkat! OHT Faaliyete Geçti!

Giresun, Ordu ve Trabzon'da hayata geçirilen Ortalama Hız Tespit Sistemi ile trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor.

Paylaş

Giresun’da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Ortalama Hız Tespit (OHT) sistemi, bugün itibariyle faaliyete geçti. Bu sistemle birlikte Giresun, trafik güvenliği alanında önemli bir adım atmış oldu.

OHT Sistemi Nedir?

Ortalama Hız Tespit Sistemi, belirli bir mesafedeki iki nokta arasında aracın ortalama hızını hesaplayarak hız sınırını aşan sürücüleri tespit eder. Bu sayede, anlık hız kontrollerinin aksine, sürücülerin tüm güzergah boyunca hız kurallarına uyması sağlanır.

Hangi Güzergahlarda Uygulanacak?

Giresun’daki OHT koridorları, Giresun Merkez Keşap Tüneli girişi ile Trabzon Beşikdüzü ilçe girişi arasında 73 kilometrelik ve Giresun Merkez Erikliman Mahallesi ile Ordu Gülyalı ilçe girişi arasında 18 kilometrelik güzergahları kapsıyor.

Can Kayıplarını Azaltma Hedefi

OHT sistemlerinin kurulumu, Karayolları Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında 2030 yılına kadar trafik kazalarından kaynaklanan can kayıplarını %50 azaltma hedefinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

Etiketler: