Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olacak mı? Kabine Kararı Bekleniyor!

AnasayfaGündem

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olacak mı? Kabine Kararı Bekleniyor!

Kurban Bayramı tatili yaklaşırken, tatilin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu. İşte Kurban Bayramı tatili hakkında bilmeniz gerekenler...

Paylaş

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, tatil planları yapan vatandaşlar tatil süresinin kaç gün olacağını merak ediyor. Özellikle 9 günlük bir tatil beklentisi, kamu ve özel sektör çalışanları arasında heyecan yaratıyor.

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman Başlıyor?

2024 yılında Kurban Bayramı arefesi 15 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra başlayacak. Bayramın ilk günü ise 16 Haziran Pazar günü olacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Tatil Kaç Gün Olacak?

Normal şartlarda Kurban Bayramı tatili, arefe günüyle birlikte 4,5 gün sürüyor. Ancak bu yıl bayramın ilk günü Pazar gününe denk geldiği için, tatilin 9 güne uzatılması beklentisi oluştu. Bu konudaki kararın 3 Haziran’da yapılması beklenen Kabine Toplantısı’nda alınması ve ardından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Kurban Bayramı Tatilinde Neler Açık Olacak?

Kurban Bayramı resmi tatil olduğu için, okullar, üniversiteler, bankalar, borsa gibi kamu kurumları kapalı olacak. Eczaneler nöbetçi eczane şeklinde hizmet verirken, hastanelerde acil servisler açık olacak. Aynı şekilde kargo şirketleri de hizmet vermeye devam edecek.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı henüz resmi olarak açıklanmadı.