Temmuz Zammı Heyecanı: Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

AnasayfaGündem

Temmuz Zammı Heyecanı: Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Olacak?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları merakla beklenirken, refah payı ve en düşük emekli maaşı beklentileri de gündemde.

Paylaş

Emekli, memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak yeni dönem zamları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 3 Temmuz’da açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte zamlı maaşlar da netleşecek.

Enflasyon Farkı Yüzde 18,72 Olarak Belirlendi

Yılın ilk 4 ayı için enflasyon farkı yüzde 18,72 olarak hesaplandı. Mayıs ve haziran ayları enflasyon rakamlarının da eklenmesiyle 6 aylık zam farkı ortaya çıkacak.

Refah Payı Beklentisi

Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram, yüksek enflasyon ortamında geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de refah payı artışı beklediğini belirtiyor. Bayram, ilk 6 aylık enflasyon farkının yüzde 25 civarında geleceğini ve 5 puanlık refah payı ile birlikte maaşlara yüzde 30 oranında zam yapılmasını öngörüyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesinde olduğunu hatırlatan Bayram, bu rakama yüzde 50 zam yapılarak 15 bin TL’ye yükseltilebileceğini düşünüyor. Bu sayede asgari ücretle arasındaki makasın da kapanacağını belirtiyor.

Zam Oranları Eşitlenecek mi?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı, memur ve memur emeklilerinin ise enflasyon farkı + toplu sözleşme zammı farkı alacağını belirten Bayram, bu dönemde zamların eşitlenerek her iki gruba da yüzde 30 oranında zam yapılacağını tahmin ediyor.