Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na Yeniden Aday

AnasayfaManşet

Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları Başkanlığı’na Yeniden Aday

Paylaş

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 15. Olağan Kurultay’da yeniden aday. Kadınların başarısını ve hedeflerini açıkladı.

Kurultay Hazırlıkları ve Hedefler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 4 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda yeniden aday olduğunu açıkladı. Partisinden kadın milletvekilleri ve kadın kolları yöneticileriyle birlikte genel merkez önünde basın toplantısı düzenleyen Nazlıaka, CHP’li kadınların 31 Mart’taki yerel seçimlerdeki başarılarını vurguladı ve hedeflerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidara taşımak olduğunu belirtti.

4 Yıllık Görev Süresi ve Başarılar

Nazlıaka, 4 yıl boyunca yürüttüğü çalışmaları şöyle özetledi:

“9 Ağustos 2020’de kurultay delegelerimizin oylarıyla seçildik. İlk iş olarak mevcut durumumuza ilişkin bir analiz yaptık ve örgütlenmede eksikliklerimizi tespit ettik. Bu eksiklikleri gidermek için gece gündüz çalıştık. 303 ilçede parti tarihimizde ilk defa kadın kollarını kurduk ve 81 ilde, 973 ilçede örgütlendik. Son 4 yılda, AKP hariç tüm partilerin toplam üye sayısından fazla kadın üye sayısına ulaştık. Şu an 530 bin kadın üyemiz var ve kadın temsil oranını yüzde 37’ye çıkardık. Bu süreçte, 220 bin yeni kadın üyeyi partimize kattık.”

Nazlıaka’nın Yeni Dönem İçin Hedefleri

Nazlıaka, görevde bulundukları her günün hakkını vermeye çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Şimdi sırada CHP’yi iktidara taşımak var. Eşitlik, demokrasi, laiklik ve kadının insan hakları mücadelesini büyütmek için yeniden kadın kolları genel başkanlığına adayım. Kadınların kazanılmış haklarını savunmak, gasbedilen haklarımızı geri almak için adayım. Kadın mücadelesi, bu ülkenin demokratikleşme mücadelesinin en büyük gücüdür.”

Özgür Özel’den Destek Mesajı

Nazlıaka’nın açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel merkez önünde partili kadınlarla sohbet etti. Kadınlara emekleri için teşekkür eden Özel, yeni dönemde kadın kollarının yerel iktidarın yükünü taşıyacak bir anlayışa ihtiyaç duyduğunu vurguladı ve destek mesajı verdi:

“Sizler kadın kollarına ve Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki örgütlenmeye ve emeğe sahip çıkmaya devam edin. Ben de size destek olmaya devam edeceğim.”

Aylin Nazlıaka’nın yeniden adaylığı, CHP’nin kadın kollarında yürüttüğü çalışmaların devamlılığını ve kadın mücadelesinin güçlenmesini hedefliyor. Kadınların siyasi alandaki etkinliğini artırmak ve CHP‘yi iktidara taşımak için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Nazlıaka, partili kadınlardan büyük destek görüyor.