7. Yüzyıldan Kalan Şeytan’ın Mektubunun Şifresi Çözüldü!

AnasayfaTeknoloji

7. Yüzyıldan Kalan Şeytan’ın Mektubunun Şifresi Çözüldü!

17. yüzyılda yaşamış bir rahibe tarafından kaleme alınan ve şeytanın yazdığı iddia edilen gizemli mektup, yapay zeka teknolojisiyle deşifre edildi.

Paylaş

Yüzyıllardır çözülemeyen bir gizem, modern teknolojinin yardımıyla aydınlatıldı. 17. yüzyılda İtalya’da bir rahibe tarafından yazılan ve şeytanın eseri olduğu düşünülen mektup, yapay zeka kullanılarak deşifre edildi.

Gizemli Mektup ve Şeytan İddiası

300 yıl önce, 11 Ağustos 1676’da, Sicilya’daki Palma di Montechiaro manastırında genç bir rahibenin hücresinde bulunan mektup, o günden beri çözülemeyen bir sır olarak kaldı. Rahibe Maria Crocifissa della Concezione, mektubu şeytanın yazdığını iddia etmişti.

Sır Yapay Zeka ile Çözüldü

İtalya’daki Ludum Bilim Merkezi’nden Daniele Abate ve ekibi, özel bir yapay zeka yazılımı kullanarak mektubun şifresini çözmeyi başardı. Yunanca, Latince, Runik ve Arapça gibi farklı dillerdeki sembollerin yer aldığı karmaşık kod, yapay zeka sayesinde anlam kazandı.

Mektupta Ne Yazıyor?

Mektup, teoloji ve mitolojiye dair derin bilgiler içeriyor. Kutsal Üçleme’nin “ölü ağırlıklar” olarak adlandırılması ve “Tanrı ölümlüleri özgürleştirebileceğini düşünüyor… Sistem hiç kimse için çalışmıyor… Belki de Styx artık kesindir” gibi ifadeler dikkat çekiyor.

Rahibe Maria Şizofren miydi?

Araştırmacılar, Rahibe Maria’nın psikolojik durumunun mektubun içeriğini etkilemiş olabileceğini düşünüyor. Tarihi kayıtlara göre, rahibe sık sık çığlık atıyor ve şeytanla mücadele ettiğini söylüyormuş. Şizofreni veya bipolar bozukluk gibi rahatsızlıklar, bu tür davranışlarla ilişkilendiriliyor.