Emeklileri Üzecek Haber! Temmuz Zammı Beklentileri Altında Kaldı!

AnasayfaEkonomi

Emeklileri Üzecek Haber! Temmuz Zammı Beklentileri Altında Kaldı!

Temmuz'da emekli maaşlarına yüzde 20 ila 25 arasında zam bekleniyor. En düşük emekli aylığına yapılacak zam henüz belirsizliğini koruyor.

Paylaş

Enflasyonun yükselişi ve hayat pahalılığının artmasıyla birlikte emeklilerin gözü kulağı temmuz zammında. Mevcut enflasyon verileri ve mayıs-haziran ayı tahminleri, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin temmuzda yaklaşık yüzde 25 zam alabileceğini gösteriyor.

Memur Emeklilerine Yüzde 20 Zam Beklentisi

Memur ve memur emeklileri için ise zam oranı yüzde 20 civarında olacak gibi görünüyor. Bu oran, yüzde 9.1 enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammından oluşuyor.

En Düşük Emekli Aylığı Ne Olacak?

Kök aylıkları düşük kalan ve 10 bin lira ödenen en düşük emekli aylığına zam yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı.

Zam Oranları Enflasyon Tahminlerine Bağlı

TÜİK verilerine göre ilk 4 aylık enflasyon yüzde 18.72 oldu. Mayıs ve haziran ayı enflasyon tahminleri ise sırasıyla yüzde 3.04 ve yüzde 2.56. Bu tahminler gerçekleşirse 6 aylık TÜFE yüzde 25.5’e ulaşacak ve işçi emeklileri yüzde 25.5 zam alacak.

Zamlı Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Eğer enflasyon tahminleri tutar ve ilave bir zam yapılmazsa, en düşük memur emeklisi aylığı 15.504 liraya, en düşük işçi emeklisi aylığı ise 13.146 liraya yükselecek.