Kurbanlık Fiyatları El Yakıyor! En Ucuz Kurban Ne Kadar?

AnasayfaGündem

Kurbanlık Fiyatları El Yakıyor! En Ucuz Kurban Ne Kadar?

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. Vekalet yoluyla kurban bedeli 11.750 TL olarak açıklanırken, canlı hayvan fiyatları da belli oldu.

Paylaş

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11.750 TL, yurt dışında ise 4.750 TL olarak açıkladı.

Vekaletle Kurban Fiyatları da Yükseldi

Geçen yıl yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olan vekaletle kurban kesim bedeli, bu yıl iki katına çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ve mazlumlara kurban ulaştırılacağını belirtti.

Canlı Hayvan Fiyatları Ne Kadar?

Kurbanlık hayvan piyasasında da hareketlilik başladı. Büyükbaş kurbanlıkların fiyatları 90 bin TL ile 180 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 8 bin TL ile 18 bin TL arasında alıcı buluyor.

Kurban Bağış Noktaları

Türkiye Diyanet Vakfı, vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için tüm illerde ve birçok ilçede kurban bağış stantları kuracak. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar da din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikleri ve cami dernekleri aracılığıyla kurban vekaletlerini verebilecek.