Döviz Kurları Dalgalı Seyirde! Yeni Vergi Düzenlemeleri ve ABD Enflasyon Verisini Bekleniyor

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Dalgalı Seyirde! Yeni Vergi Düzenlemeleri ve ABD Enflasyon Verisini Bekleniyor

Dolar/TL kuru 32,20 seviyesinde seyrederken, TL mayısta değer kazandı. Piyasalar, yeni vergi düzenlemelerini ve ABD'deki ekonomik verileri yakından takip ediyor.

Paylaş

 

Dolar/TL kuru, bu sabah 32,29 seviyesinden işlem görerek yatırımcıların ve piyasa uzmanlarının dikkatini çekiyor. Euro/TL ise güne 34,77’den başladı. Türk Lirası, mart ayındaki yüzde 3,5’lik değer kaybının ardından nisanda toparlanarak sınırlı bir değer artışı yaşamıştı. Mayıs ayında ise TL, yüzde 0,6 oranında değer kazanarak pozitif bir ivme yakaladı.

Yeni Vergi Düzenlemeleri Gündemde

Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni vergi düzenlemeleri de piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları, vergi muafiyet ve istisnalarının gözden geçirilmesi ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) kurulmasına ilişkin düzenlemelerin son aşamaya geldiğini gösteriyor.

Küresel Piyasalarda Gözler ABD Verilerinde

Küresel piyasalarda ise ABD’de açıklanacak ekonomik veriler yakından takip ediliyor. Özellikle Fed’in faiz politikası için önemli bir gösterge olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi, piyasaların yönünü belirlemede etkili olabilir. ABD ve İngiltere’deki resmi tatiller nedeniyle işlem hacmi düşük olsa da, Cuma günü açıklanacak PCE verisi öncesinde Asya borsaları yükselişle güne başladı.

28 Mayıs Salı Döviz Kurları

Dolar (USD)

  • Alış: 32,29 TL
  • Satış: 32,31 TL

Euro (EUR)

  • Alış: 34,77 TL
  • Satış: 35,00 TL

Sterlin (GBP)

  • Alış: 39,96 TL
  • Satış: 40,55 TL