ABD’ye Kaçak Giren Türk Göçmenlerden Rahatsızmış

AnasayfaYaşam

ABD’ye Kaçak Giren Türk Göçmenlerden Rahatsızmış

Fox News muhabiri Bill Melugin, ABD'ye yasa dışı yollarla giren Türk göçmenlerle röportaj yaptı. Görüşmede sınır güvenliği ve kaçak geçişler tartışıldı.

Paylaş

Fox News muhabiri Bill Melugin, Meksika üzerinden yasa dışı yollarla ABD’ye geçiş yapan Türk vatandaşlarıyla Kaliforniya’nın Jacumba bölgesinde röportaj gerçekleştirdi. Videoda, kimliği açıklanmayan bir Türk vatandaşı, sınırı aşmak için Meksika’da bir kartel grubuna yaklaşık 10 bin dolar ödediğini belirtti.

“ABD Halkı Haklı, Kimler Geliyor Bilmiyorlar”

Röportaj sırasında Türk vatandaşı, ABD halkının sınır güvenliği konusundaki endişelerini anladığını ifade ederek, “Bu ülkeye kimler geliyor? Bilmiyorlar. Tamam, ben iyiyim. Ama ya diğerleri iyi değilse? Ya onlar katil, psikopat ya da başka bir şeyse? Bunun garantisi yok,” dedi.

Güvenlik Kontrolleri Yok

Türk vatandaşı, sınırda hiçbir güvenlik kontrolü yapılmadığını ve sınırdan geçenlerin incelenmediğini söyledi. Melugin’in “Sınırı kimlerin geçtiği konusunda endişeleniyor musun?” sorusuna ise “Evet, çünkü insanlar normal değil gibi” yanıtını verdi.

Kaçak Geçişlerin Kolaylığı Şaşırttı

Melugin, Türk vatandaşlarının ABD vizesine birden fazla kez başvurduğunu ve reddedilince sınırı kaçak yollarla geçmeye karar verdiklerini aktardı. Kaçak geçişin ne kadar kolay olduğuna şaşırdıklarını belirtti.

Elon Musk’ın Tepkisi

Bill Melugin, attığı tweet’te, Türk vatandaşlarının ABD’ye gelebilmek için varını yoğunu sattığını ifade etti. Haberi gören teknoloji milyarderi Elon Musk, “Vay be” diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Türk Kaçak Göçmen Sayısında Artış

NBC News’in 7 Mayıs tarihli haberine göre, ABD’ye kaçak yollarla giren Türk vatandaşlarının sayısı 4 yıl önce 60 iken, 2023’te bu sayı 15 bin 430’a ulaştı.