Türkiye’nin Schengen Vize Reddi Oranı Artıyor!

AnasayfaGündem

Türkiye’nin Schengen Vize Reddi Oranı Artıyor!

Schengen vize reddi oranları arttı! Türkiye'den gelen başvuruların reddedilme oranı %16.1'e yükseldi. En çok red veren ülke Estonya. Vize reddi oranları neden artıyor?

Paylaş
Avrupa Komisyonu’nun verilerine göre, Türkiye’den yapılan Schengen vize başvurularında red oranı 2023 yılında bir önceki yıla göre artış gösterdi. 2022 yılında %15.7 olan red oranı, 2023 yılında %16.1’e yükseldi.

Türkiye’ye En Çok Vize Reddi Veren Ülkeler

Türkiye’den gelen başvuruların reddedilme oranının en yüksek olduğu ülke %42.5 ile Estonya olarak kaydedildi. Estonya’yı %39.40 ile Danimarka ve %38.5 ile Yunanistan izledi.

– Estonya Ankara Temsilciliği – Yüzde 42.5
– Danimarka Ankara Temsilciliği- Yüzde 39.40
– Yunanistan Ankara Temsilciliği – Yüzde 38.5
– İspanya Ankara Temsilciliği – Yüzde 31.09
– Belçika İstanbul Konsolosluğu – Yüzde 27.5
– Almanya Ankara Temsilciliği – Yüzde 27.1
– Çekya İstanbul Konsolosluğu – Yüzde 23.5
– Macaristan Ankara Temsilciliği – Yüzde 22.9
– Hırvatistan İstanbul Konsolosluğu – Yüzde 22.4
– Almanya İstanbul Konsolosluğu – Yüzde 21.5

Vize Reddi Neden Artıyor?

Vize reddi oranlarının artmasında başvuru sahiplerinin mali durumlarının yetersiz görülmesi, seyahat amacının net olmaması ve gerekli belgelerin eksik veya hatalı sunulması gibi etkenler rol oynuyor. Ayrıca, bazı ülkelerin güvenlik endişeleri de vize red oranlarını etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Türk Vatandaşları Ne Yapmalı?

Yüksek vize red oranları, Türk vatandaşlarının Avrupa’ya seyahat etmekte yaşadığı zorlukları artırıyor. Vize reddi riskini en aza indirmek için başvuru sahiplerinin seyahat amacını net bir şekilde belgelemesi, gerekli tüm belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde sunması ve mali durumunun seyahat masraflarını karşılayabilecek düzeyde olduğunu kanıtlaması önemlidir.