Nijerya’da Türk Hava Yolları Krizi: Yüzlerce Yolcu Mahsur Kaldı

AnasayfaDünya

Nijerya’da Türk Hava Yolları Krizi: Yüzlerce Yolcu Mahsur Kaldı

Türk Hava Yolları, Nijerya'da biletlerde yolsuzluk iddiasıyla sarsılıyor. Yüzlerce yolcu uçuş iptalleri ve gecikmeler nedeniyle havalimanında mahsur kaldı. Nijerya yetkilileri yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Paylaş

Nijerya’da yaşanan havacılık krizi, Türk Hava Yolları ve Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA) arasındaki anlaşmazlığa odaklanıyor. Uçuş iptalleri ve gecikmeler nedeniyle 300’den fazla yolcu havalimanında mahsur kaldı.

Biletlerde Yolsuzluk İddiası

Krizin temelini, Türk Hava Yolları’nın Nijeryalı personeli arasında yaşanan anlaşmazlık ve bilet rezervasyon kurallarını ihlal ettiği iddiası oluşturuyor. Bu durum 600.000 dolarlık bir mali kayba neden oldu ve Ulusal Hava Taşımacılığı Çalışanları Sendikası’nın (NUATE) protestolarına yol açtı.

Nijerya Yetkililerinden Uyarı

Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA), Türk Hava Yolları’na Nijeryalı yolculara kötü muamele nedeniyle yaptırım uygulama tehdidinde bulundu. Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu da NCAA’ya yolcuların haklarının korunmasını emretti.

Türk Hava Yolları Suçlamaları Reddediyor

Türk Hava Yolları ise bilet yolsuzluğu ve sendika üyelerini hedef alma iddialarını reddediyor. İşten çıkarmaların ekonomik kayıplara dayandığını savunuyor.

Soruşturma Devam Ediyor

Nijeryalı yetkililer, THY ve sendikalar arasında arabuluculuk yaparken, THY’nin Lagos’taki operasyonlarını protesto eden işçi sendikaları ile bir çözüme ulaşmaya çalışıyor. Nijerya medyası, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildiriyor.