WhatsApp’ta Kadın Profiliyle 600 Bin Liralık Dolandırıcılık!

AnasayfaAsayis

WhatsApp’ta Kadın Profiliyle 600 Bin Liralık Dolandırıcılık!

Paylaş

Bursa’da, WhatsApp üzerinden sahte kadın profili açarak dolandırıcılık yapan bir çete, 4 kişiyi toplamda 609 bin lira dolandırdı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü soruşturma, çetenin mağdurları kandırmak için kullandığı mesajları ortaya çıkardı.

Dolandırıcılar, kurbanlarına “Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?” şeklinde mesajlar atarak iletişime geçiyordu. Çetenin diğer üyeleri ise kendilerini genç kadının babası, avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıtarak kurbanları tehdit ediyordu. Kurbanlar, “yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar” suçlamasıyla korkutuluyordu.

8 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çete üyelerinin yakalanması için harekete geçti. Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 adrese baskın yapıldı ve 9 şüpheli gözaltına alındı.

Ele Geçirilen Deliller

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu, sim kartları, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellekler, hafıza kartları, bir silah şarjörü ve 9 mm çapında fişek ele geçirildi.

Adli Süreç

Emniyetteki sorguları tamamlanan çete üyelerinden 7’si Bursa’da adliyeye sevk edilirken, diğer iki şüpheli A.K. Hakkari’de, Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi.