ÇAYKUR Tomurcuk Çay Fiyatını 4 Bin Liraya Yükseltti!

AnasayfaEkonomi

ÇAYKUR Tomurcuk Çay Fiyatını 4 Bin Liraya Yükseltti!

Paylaş

ÇAYKUR, beyaz çay üretiminin hammaddesi olan tomurcuk çayın kilogram fiyatını geçen yıla göre üçe katlayarak 4 bin liraya çıkardı. Kurumdan yapılan açıklamada, artan piyasa talepleri doğrultusunda beyaz çay üretimine bu yıl da devam edileceği belirtildi.

ÇAYKUR’un 2014 yılından itibaren üreticilerden yaş çay tomurcuğu satın alarak ürettiği beyaz çay, son yıllarda artan taleple öne çıkan ürünler arasında yer alıyor. Geçen yıl kilogram fiyatı 1.500 lira olan tomurcuk çayın fiyatı bu yıl 4 bin liraya yükseltildi.

Neden Zam Yapıldı?

ÇAYKUR açıklamasında, tomurcuk çay fiyatındaki artışın gerekçesi olarak artan piyasa talebi ve yoğun üretim süreci gösterildi. Açıklamada ayrıca, “Yoğun uğraş ve toplama hassasiyeti gerektiren tomurcuk çay hasadına üreticilerimizin geçen yıllara göre daha fazla ilgi, özen göstermesi ve bereketli bir çay sezonu temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

Beyaz Çay Nedir?

Beyaz çay, çay bitkisinin ilk filizlerinin toplanmasıyla elde edilen ve en nadir çay türlerinden biri olarak kabul edilir. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan beyaz çay, son yıllarda sağlıklı yaşam tarzı benimseyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.