Giresunspor Başkanı Nahid Yamak Camiadan Özür Diledi

AnasayfaSpor

Giresunspor Başkanı Nahid Yamak Camiadan Özür Diledi

Trendyol 1. Lig’de küme düşen Giresunspor’un Başkanı Nahid Yamak, 18 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesinde camiaya veda etti. Başkan Yamak, yaşanan başarısızlık nedeniyle özür dileyip helallik istedi.

Paylaş

25 Şubat 2023 tarihinde göreve gelen Nahid Yamak, başkanlık sürecinde karşılaştığı finansal zorlukları ve kulübün borç yükünü açıkladı. Yamak, “Göreve başladığımızda karşılaşacağımız zorluklara hazırlıklıydık ancak kulübün borç rakamı beklenenden fazla çıktı. Kulübü devraldıktan yaklaşık bir ay sonra borcun 360 milyon liradan fazla olduğunu gördük. Bu duruma rağmen mücadele ettik ve takımın dağılmaması için yabancı futbolcuların fesih ödemelerini yapmaya çalıştık. Ancak, 2022-2023 sezonunda sadece 1 puan farkla Süper Lig’den düştük ve bu sezon sahipsizlikten dolayı TFF 1. Lig’den de düştük” dedi.

15 Aylık Süreç ve Finansal Mücadele

Yamak, görevde oldukları 15 aylık dönemde kulübün ayakta kalması için 180 milyon liralık kaynak sağladıklarını belirtti. Kapalı olan transfer tahtasını açmak için yabancı futbolcularla anlaşmalar yaptıklarını ancak gerekli 1,5 milyon Euro’yu bulamadıklarını ifade etti. Yamak, “Beklediğimiz desteği göremedik ve yalnız bırakıldık” dedi. Ayrıca, Giresunspor’un FIFA’da 26 dosyası bulunduğunu ve bu dosyaların futbolculara, yabancı kulüplere ve FIFA’ya olan borçları içerdiğini belirtti.

Giresunspor’un Güncel Borcu

Yamak, kulübün mevcut borcuna dair detayları da paylaştı: “Şu an kulübümüzün yaklaşık 400 milyon lira borcu bulunmakta. Bu borcun 100 milyon lirası vergi ve SGK borcu, 255 milyon lirası yabancı futbolculara olan borçlar, 28,5 milyon lirası cari borçlar ve stadyum kirası, kalan kısmı ise yönetici alacakları, verilen çekler ve personel maaş ödemelerinden oluşmaktadır. Vergi ve SGK borcuna ilişkin incelemeler sürmekte, buradaki rakamda değişiklik olabilir.”

Hukuki Süreç ve Yolsuzluk İddiaları

Kulübün kendilerinden önceki döneme ilişkin yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına dair hukuki sürecin devam ettiğini belirten Yamak, “İlk 3 dosya mahkemeye taşındı, 4. ve 5. dosyalar da savcılığa gönderildi. Davaya ilişkin yargılamalar Eylül ayında başlayacak. Bu kulüpte Giresunluların hakkı var. Biz Türk adaletine güveniyoruz” dedi. Ayrıca, yolsuzluk iddialarını örtbas etmedikleri için bazı kesimlerin kendisine yönelik karalama kampanyası yürüttüğünü ifade etti.

Veda ve Helallik İsteği

Nahid Yamak, Cumartesi günü yapılacak kongre ile görevini devredeceğini belirterek, “Kimseye kırgınlığım yok ama çok yalnız bırakıldım. Keşke yalnız bırakılmasaydık ve istediklerimizi yapabilseydik. Giresunspor nerede olursa olsun ben orada olmaya devam edeceğim. Başarısızlık sebebiyle camiadan özür diliyor, tüm taraftarlarımızdan helallik istiyorum” dedi.

Giresunspor’da, Olağanüstü Genel Kurul öncesinde mevcut yönetimde başkanvekilliği görevinde bulunan Emin Ertuğral, iş insanı İsmail Demir ve esnaf Hüseyin Bayraktar kulüp başkanlığı için adaylıklarını açıkladılar.