Trabzon Liseli Futbol Takımı Çin Yolcusu

AnasayfaSpor

Trabzon Liseli Futbol Takımı Çin Yolcusu

Trabzon'un gururu olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Futbol Takımı, Türkiye'yi temsil etmek üzere Çin'e hareket etti.

Paylaş

Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Erkek Futbol Takımı, elde ettiği başarılarla gururla dolu bir yolculuğa çıktı. Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda birinci olan takım, Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası için Çin’e gitmek üzere Trabzon’dan hareket etti.

17-27 Mayıs tarihlerinde Çin’in Dalian şehrinde düzenlenecek olan turnuvada Türkiye’yi temsil edecek olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Futbol Takımı, heyecanla beklenen mücadele için hazır. Çin’de 36 takım arasında yer alacak olan Trabzon ekibi, Katar, Şili, İngiltere ve Tayland gibi ülkelerin temsilcileriyle karşılaşacak.

Teknik Direktör Serkan Alemdaroğlu, Antalya’da kazandıkları şampiyonluk sonrasında Çin’de yapılacak olan dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandıklarını ifade ederek, “Oraya iyi hazırlandık. Çocuklarımızla iyi bir ilişki içerisinde, çalışmalarımız çok güzel gitti. Trabzon’u temsil ederek Türkiye şampiyonu olmuştuk, şimdi de Türkiye’yi temsil edip dünya şampiyonu olarak ülkemize dönmek istiyoruz.” dedi.

Takımın önemli oyuncularından Boran Başkan ve Yiğit Kemal Turan da, hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirterek, bu kutsal hedef için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Okul Müdürü Ali Turan ise, daha önce 2015 yılında başka bir okulla dünya şampiyonluğu yaşadığını hatırlatarak, bu kez de Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi ile aynı başarıyı tekrarlamak istediklerini dile getirdi. Turan, öğrencilerinin yeteneklerine ve takım ruhuna güvenerek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını vurguladı.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Futbol Takımı