Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başladı

AnasayfaEkonomi

Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başladı

EPDK'nın aldığı kararla, akaryakıt istasyonlarında farklı fiyatlarla satış yapılması son buluyor. Artık kaliteyi ifade eden ifadeler fiyatı etkilemeyecek. Akaryakıtta şeffaflık ve kolaylık için yeni dönem başlıyor!

Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aldığı karara göre, bugünden itibaren akaryakıt istasyonlarında fiyat farkı uygulamasına son veriliyor. Artık “95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro” gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK’den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği belirtildi.

Tüketiciler ve Bayiler İçin Kolaylık Sağlanıyor

Açıklamada, bu kararın tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesini, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasını amaçladığı vurgulandı. Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılandığı ifade edildi. Ayrıca, akaryakıt kalite izleme sistemleriyle hem bayilerde hem de dolum terminallerinde kalite izlemesinin aralıksız olarak sürdürüldüğü belirtildi.