YÖK Başkanı Özvar: Yabancı Düşmanlığına Karşı Durmalıyız

AnasayfaGündem

YÖK Başkanı Özvar: Yabancı Düşmanlığına Karşı Durmalıyız

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türkiye'de artan yabancı düşmanlığına karşı mücadele çağrısı yaptı.

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Akademik Buluşma ve Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada Türkiye’de artan yabancı düşmanlığına dikkat çekti. Özvar, son zamanlarda uluslararası öğrencilere yönelik yapılan olumsuz kampanyaların tehlikeli olduğunu vurguladı ve bu akımın kökenlerinin milli olmadığını belirtti.

Özvar, Türkiye’nin yükseköğretim sisteminin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında öne çıkan özelliklerinden bahsederek, üniversite adayları için erişilebilirlik ve bilim insanları için içeriğin önemine işaret etti. Özellikle son 30-40 yılda ortaöğretim mezunlarının üniversite eğitimi talebinin arttığını ifade eden Özvar, Türkiye’nin bu küresel eğilime zamanında cevap verdiğini ve öğrencilere gerekli altyapıyı sağlayan nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.

YÖK Başkanı, Türkiye’nin uluslararası öğrenci sayısını artırmayı hedeflediğini ve bu öğrencilerin çoğunluğunun kendi imkanlarıyla eğitim aldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin yükseköğretim sisteminin sadece vatandaşlarına değil, imkanları olan uluslararası öğrencilere de kapılarını açtığını vurguladı.

Özvar, Türkiye’de 190 ülkeden 350 bini aşkın uluslararası öğrencinin eğitim aldığını ve bu öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmelerinin önemli olduğunu dile getirdi.