Samsun Kadife Çiçekleriyle Renkleniyor

AnasayfaGündem

Samsun Kadife Çiçekleriyle Renkleniyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, park ve bahçelerdeki peyzaj çalışmalarıyla kente renk katıyor. Son bir buçuk ay içinde toprakla buluşan 500 bin kadife çiçeği fidesi, şehre hayat veriyor. Doğanın canlandığı bu dönemde, Samsun'da yeşil alanlar daha da göz alıcı bir görünüme bürünüyor.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde peyzaj çalışmalarıyla yeşil alanları göz alıcı bir şekilde renklendiriyor. Son bir buçuk ay içinde yaklaşık 500 bin kadife çiçeği fidesi toprakla buluşturuldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, alt ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra park, bahçe, kavşak ve refüjlerde peyzaj çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte doğanın canlanmasıyla çalışmalara hız verildi. Kadın personelin yoğun katkısıyla gerçekleştirilen bu çalışmalarda, son bir buçuk ay içinde yaklaşık 500 bin kadife çiçeği fidesi dikildi. Mayıs ayının sonuna kadar devam etmesi planlanan çalışmalarla birlikte, Samsun’da yeşil alanlar rengarenk bir görünüme kavuşacak.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, daha yeşil bir Samsun için çaba harcadıklarını vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu: Yeşil alanlarda, parklardan bahçelere, trafik adalarından refüjlere kadar birçok alanda ekiplerimiz, şehrimizin daha estetik ve yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalar yürütüyor. Çoğunluğu kadın personelimizden oluşan ekiplerimizle ilkbahar döneminde peyzaj çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Mevcut yeşil alanlarımızı koruyup güzelleştirirken, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kadife Çiçekleri Kadife Çiçekleri