FETÖ Operasyonu: 62 İlde 544 Şüpheli Gözaltına Alındı

AnasayfaGündem

FETÖ Operasyonu: 62 İlde 544 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonla 62 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda 544 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda örgütün sınav hileleri ve illegal iletişim yöntemleri deşifre edildi.

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından 62 ilde düzenlenen FETÖ operasyonuna ilişkin detayları paylaştı. Bakan Yerlikaya’nın paylaşımına göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu “KISKAÇ-15” adı altında FETÖ’ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlar kapsamında, 544 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, FETÖ sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri ve bu sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıkları çeşitli şekillerde kodlanarak, bu kodlamada bulunan şahısların sınavı kazanmalarının amaçlandığı belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı oldukları ve ByLock içeriklerinde isimlerinin geçtiği ve ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları tespit edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak, FETÖ’cülere göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve MİT Başkanlığı ile operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti ve milletin duasının kendileriyle olduğunu ifade etti.