Döviz Kurları Haftaya Yatay Seyirde Başladı

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Haftaya Yatay Seyirde Başladı

Paylaş

Dolar/TL, mayıs ayının başından bu yana yatay seyrini sürdürerek 32,20 civarında işlem görüyor. Swap ve tahvil piyasasında artan yabancı ilgisi, kurdaki yatay seyre katkıda bulunurken, Merkez Bankası da rezerv birikimine devam ediyor.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Bekleniyor

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 10.00’da Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin ilk bölümünü açıklayacak. Paket, kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat ve kamu istihdamı gibi alanlarda tasarruf öngörülüyor. Yatırımların önceliklendirilmesi için kaynakların etkin dağılımı da paketin gündeminde olacak. Hazırlıkların bir kısmı TBMM’de yasal düzenleme gerektirecek. İlk paketin 25 ayrı konu ve 100 milyar TL tasarruf içermesi bekleniyor.

Mart Ayında Dolar Karşısında Değer Kaybı

TL, mart ayında dolar karşısında yüzde 3,5 değer kaybı yaşayarak temmuz ayından bu yana en belirgin değer kaybını yaşamıştı. Nisan ayını ise yüzde 0,04’lük sınırlı bir değer kazancı ile tamamlayan TL, mayıs ayında da yatay seyir izlemeye devam ediyor.

Ödemeler Dengesi İstatistikleri

Bugün veri gündeminde mart ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistikleri yer alıyor. Piyasalarda ana gündem maddesi ise Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin açıklanması olacak.

Dolar/TL yatay seyrini sürdürürken, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin açıklanması piyasalarda yakından takip edilecek.

13 Mayıs Pazartesi Döviz Kurları

Dolar (USD)

  • Alış: 32.20 TL
  • Satış: 32.27 TL

Euro (EUR)

  • Alış: 34.70 TL
  • Satış: 34.80 TL

Sterlin (GBP)

  • Alış: 40.13 TL
  • Satış: 40.33 TL