Rus Yasasını Gürcistan’da 50 Bin Kişi Protesto Etti

AnasayfaDünya

Rus Yasasını Gürcistan’da 50 Bin Kişi Protesto Etti

Paylaş

Gürcistan’da, yabancı kurumlardan fon alan yapılanmaları “ajan” sayacak yeni yasa tasarısına karşı protestolar devam ediyor. Başkent Tiflis’te 15 Nisan’dan beri süren gösterilerde 50 bine yakın kişi bir araya gelerek yasanın Avrupa Birliği entegrasyonuna karşı olduğunu savundu.

Protestocular Avrupa Meydanı’nı Saldırdı

Cumhuriyet Meydanı, Marjanişvili Meydanı, 300 Aragveli Meydanı ve Expo Georgia’nın önünde toplanan kalabalık, “Yaşasın Gürcistan” ve “Rus yasasına hayır, Avrupa’ya evet” sloganları atarak Avrupa Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe muhalefet partilerinin temsilcileri de katılırken, gösteri nedeniyle şehir merkezinde ulaşım aksaklıkları yaşandı.

“Yasa Tasarısı Rus Yasasıdır!”

İktidardaki Gürcü Hayali partisinin sunduğu tasarıyı “Rus yasası” olarak nitelendiren göstericiler, yasanın Avrupa Birliği’ne entegrasyon sürecini sekteye uğratacağını savunuyor. 1 Mayıs’ta parlamentoda ikinci kez onaylanan yasa tasarısının 3. ve son okuması pazartesi günü gerçekleşecek. Tasarıyı veto edeceğini daha önce açıklayan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili’nin kararı merakla bekleniyor.