Bendevi Palandöken: Gramaj Oyunlarına Karşı Tedbir Alınmalı

AnasayfaEkonomi

Bendevi Palandöken: Gramaj Oyunlarına Karşı Tedbir Alınmalı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Fiyatlar artarken gramajda yapılan hilelere karşı önlem alınmalı, tüketici hakları korunmalı.

Paylaş

Gıda ve temizlik ürünlerindeki gramaj oyunlarına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa ülkelerindeki tedbirlerin ülkemizde de alınması gerektiğini vurguladı.

Fiyatların yükselmesine rağmen gramajdaki düşüşlerle tüketicinin mağdur edildiğini belirten Palandöken, gramaj standardının getirilmesinin önemine işaret etti.

Özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde gramaj hilelerinin sıkça yapıldığını ifade eden Palandöken, bu durumun vatandaşın alışveriş tercihlerini etkilediğini ve kıyas yapma imkanını ortadan kaldırdığını dile getirdi.

Çeşitli gramajlarda satılan ürünlerin fiyatlarının artmasıyla tüketicinin zor durumda kaldığını belirten Palandöken, bu durumun çözümü için Ticaret Bakanlığı’nın gramaj standardı getirmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, tüketicilerin bilinçli alışveriş yapmaları gerektiğini vurgulayan Palandöken, haksız uygulamalara maruz kaldıklarında Ticaret Bakanlığı’nın ALO 175 tüketici hattına başvurmalarını tavsiye etti.