Tokat’ın Sulusaray İlçesinde Korkutan Çatlaklar

AnasayfaGündem

Tokat’ın Sulusaray İlçesinde Korkutan Çatlaklar

Tokat'ın Sulusaray ilçesine bağlı Buğdaylı köyünde, geçen ay meydana gelen depremlerin ardından arazide derin çatlaklar ortaya çıktı. Köy muhtarı Ahmet Demir, çatlakların incelenmesi için yetkililerden destek istedi.

Paylaş

Tokat’ın Sulusaray ilçesine bağlı Buğdaylı köyünde, geçen ay meydana gelen depremlerin ardından arazide derin çatlaklar oluştuğu belirlendi. Depremler, 18 Mayıs tarihinde 4,7 ve 5,6 büyüklüğünde yaşanmıştı. Buğdaylı Köyü Muhtarı Ahmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremlerin köylerinde ciddi hasara yol açtığını ve ardından devletin yanlarında olduğunu belirtti. Muhtar Demir, köylerinde yaşanan bu doğal afet sonrasında devletin sağladığı desteklerden memnun olduklarını dile getirdi.

Depremin hemen ardından köylerinde arazide oluşan küçük çatlaklarla ilgili uzmanların inceleme yaptığını ifade eden Demir, ancak bu çatlakların net olarak depremle ilişkilendirilemediğini belirtti. Demir, “5,6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü köyümüzdü. Depremin ilk günleri buradaki çatlakları fark edemedik. Depremden sonra çobanlarımız 3-4 gün köyden dışarı çıkmadı. Köyümüze yakın yerlerdeki ufak çatlakları görmüştük ama burayı ilk defa fark ettik. Çatlakları ilk olarak çocuklar fark etti.” şeklinde konuştu.

Ahmet Demir, köylerindeki çatlakların incelenmesi ve durumunun belirlenmesi için yetkililerden destek istediklerini dile getirdi.