Bakan Göktaş: Aile Destek Ödemeleri Bugün Başladı

AnasayfaEkonomi

Bakan Göktaş: Aile Destek Ödemeleri Bugün Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerin bu ay 4 milyar TL'yi bulacağını duyurdu.

Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, bu ay itibarıyla başlayan ödemelerin ihtiyaç sahibi hanelere 4 milyar TL tutarında ulaşacağını belirtti.

Ülkenin refahını paylaşma ve sosyal hizmet anlayışını güçlendirme adına ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’nın bugüne kadar toplamda 80,4 milyar TL’lik destek sağladığını ifade etti. Bu kapsamda, düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de gelir kriteri üzerinden programa dahil ettiklerini belirtti.

Her ay düzenli olarak hanelere destek sağladıklarını ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanlarında olduklarını vurgulayan Bakan Göktaş, bu ay 4 milyar TL’lik ödemelerin hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Sosyal yardım programlarının etkinliğini artırarak toplumun tüm kesimlerine ulaştıklarını dile getiren Bakan Göktaş, adalet ve eşitlik ilkesi doğrultusunda hizmet verdiklerini ve herhangi bir ayrım yapmadan vatandaşlara erişilebilir hizmetler sunduklarını belirtti.