AK Parti’li Kadınlar Gazzeli Anneler İçin Toplandı

AnasayfaGündem

AK Parti’li Kadınlar Gazzeli Anneler İçin Toplandı

AK Parti'nin Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin ve Bayburt il kadın kolları üyeleri, Anneler Günü öncesi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden anneler ve çocukları için bir araya geldi.

Paylaş

Trabzon ve çevre illerde bulunan AK Parti’nin kadın kolları üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren anneler ve çocukları için bir araya geldi. Anneler Günü öncesi düzenlenen bu buluşma, sadece bir günün değil, insanlık adına bir duruşun ifadesiydi.

Anneler Günü’nün öncesinde, birçok coğrafyada kutlama telaşı yaşanırken, AK Parti’nin Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin ve Bayburt il kadın kolları üyeleri farklı bir duruş sergiledi. Trabzon’dan Bayburt’a, her biri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden anneler ve çocukları için bir araya geldi. Bu birliktelik, sadece bir basın açıklaması değil, vicdanın, insanlığın ve anneliğin sesi oldu.

Gazzeli annelerin yaşadığı acının vurgulandığı açıklamada, Anneler Günü’nün öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin ağır imtihanı olduğu dile getirildi. Filistin’de yaşanan trajedi karşısında, annelerin yaşadığı çaresizlik ve umutsuzluk en derinden hissedildi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlarından Ayfer Cihan, “Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor.” diyerek, iki farklı gerçeği yan yana getirdi. Gazzeli annelerin yaşadığı dram, sıradan bir basın açıklamasının ötesinde, insanlığın vicdanında derin izler bıraktı.

Bir anne olarak, her canın kıymetli olduğunun altını çizen Cihan, “Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz.” diyerek, insani değerlere olan vurgusunu yaptı.