Giresunlu Sporcu Turgut Aslan Yaraman Köse’yi Ziyaret Etti

AnasayfaManşet

Giresunlu Sporcu Turgut Aslan Yaraman Köse’yi Ziyaret Etti

Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda birbirinden değerli 5 madalya kazanarak Dünya rekoru kıran milli paralimpik yüzücü Turgut Aslan Yaraman, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse tarafından makamında tebrik edildi.

Paylaş

21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Portekiz’in Madeira kentinde düzenlenen Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’nda Giresunlu sporcu Turgut Aslan Yaraman, üstün performansıyla göz doldurdu. Şampiyonada 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Yaraman, ayrıca 1.07.91’lik derecesiyle de Dünya rekoru kırdı, Türk spor camiasına büyük gurur yaşattı.

Bu başarısının ardından Turgut Aslan Yaraman, antrenörü Ali Şahin ile birlikte Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Köse, Yaraman’ı üstün başarısından dolayı tebrik ederek Giresun ve Türkiye olarak gurur duyduklarını dile getirdi ve kendisine plaket takdim etti.

Başkan Köse, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğunu belirterek, gençlik yıllarında amatör futbol oynadığını ve Sanayispor’da başkanlık yaptığını ifade etti. Yaraman’ın bu başarısıyla Türkiye’nin ve Giresun’un spor camiasına önemli bir katkı sağladığını vurguladı.