Organ Bağışıyla 7 Kişiye Umut!

AnasayfaGündem

Organ Bağışıyla 7 Kişiye Umut!

Samsun'da 27 yaşında hayatını kaybeden genç kadının organları, 7 kişiye umut oldu. Zamanla yarışan ekipler, organları hastanelere yetiştirmek için seferber oldu.

Paylaş

Samsun’da, 27 yaşında hayatını kaybeden genç kadının organları, 7 kişiye umut oldu. Olay, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşti. Hastanede tedavi gören C.T. adlı genç kadının beyin ölümü gerçekleşti ve ailesi, genç kadının organlarını bağışlama kararı aldı.

Organ Bağışı

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörlüğü ekipleri, koordinasyonlarıyla adeta bir mucize gerçekleştirdi. Kalp, akciğer, karaciğer, 2 böbrek ve 2 kornea, dokuları uygun hastalara nakledilmek üzere hastaneden alındı. Bu sırada ekipler, zamanla yarışarak organları hastanelere ulaştırmak için büyük bir çaba sarf etti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, organları taşıyan UMKE araçlarına havalimanına kadar eskortluk yaparken, havalimanı yolunda kavşaklarda görev alarak organların en hızlı şekilde uçaklara ulaştırılması için seferber oldular.

Kalp ve akciğer, Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans uçaklarla İstanbul’a gönderilirken, karaciğer, 2 böbrek ve 2 kornea, Sivas ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledildi.

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, “Ülkemizde yaklaşık 32 bin insan organ bekliyor. Bu insanlarımızın birçoğunu kaybediyoruz. Bu insanlar için tek şansımız organ bağışı. Burada da bir aile, çok onurlu bir davranışta bulunarak organları bağışlama kararı aldı. 2 böbrek, bir karaciğer, kalp, akciğer ve kornealar ile birlikte 7 kişiye umut oldu. Ülkemizin çeşitli yerlerinde organ bekleyen 7 ayrı kişiye yaşam umudu oldu. Allah rahmet eylesin diyoruz. Yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.