Simit Savaşları Büyüdü! Dernek Bakanlığı Mahkemeye Verdi

AnasayfaGündem

Simit Savaşları Büyüdü! Dernek Bakanlığı Mahkemeye Verdi

Paylaş

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarını belirlemede son sözü Ticaret Bakanlığı’na bırakan yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’a dava açtı.

Maliyetler Artıyor, Fiyatlar Düşüyor

Delibaş, Ocak ayında 11,10 TL olan maliyetin şu an 13,20 TL’ye yükseldiğini ve 10 TL’ye satılan simidin maliyetini karşılamadığını söyledi. Bu durumun küçük esnafı zor durumda bıraktığını savunan Delibaş, “Sistem bize dayatıyor” dedi.

Ustalar Çırak Yetiştiremiyor

Ustaların istediği yevmiyeyi alamadığı için çırak yetiştirilemediğini ve bu durumun simit kültürünün yok olmasına yol açabileceğini belirten Delibaş, “Simidin kalitesinin bozulmasını asla istemiyoruz” diye konuştu.

Komisyon Kararı Bakanlığa Gidiyor

Simit fiyatlarının belirlenmesi için oluşturulan komisyondan oy birliğiyle alınan kararın bile Ticaret Bakanlığı’na gitmesi gerektiğini eleştiren Delibaş, “Bu anlaşılır bir durum değil” dedi.

Anayasaya Aykırı

Delibaş’ın avukatı Osman Can Ünlü ise Ticaret Bakanlığı onayının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu. Ünlü, “Yürütmenin durdurulması kararıyla ivedilikle verilir ve bu sürecin uzamasının önü kesilir” dedi.