Okuldan Atılan Iraklı Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu

AnasayfaAsayis

Okuldan Atılan Iraklı Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu

Paylaş

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir lisenin müdürü, disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan atılan bir öğrenci tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 

Saldırı öncesinde okula gelen 17 yaşındaki Iraklı Y.K.’nın, güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde saldırganın okula girişi ve saldırı sonrası kaçış anları yer alıyor.

Kayıp kişi olarak aranıyor

Polis, saldırıdan sonra kısa bir süre içinde Y.K.’yı gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde, Y.K.’nın daha önce ‘Taksirle yaralama’ ve ‘6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanuna muhalefet’ suçlarından kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Y.K.’nın ‘kayıp kişi’ olarak da arandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı’ndan Başsağlığı Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, saldırı sonucu hayatını kaybeden müdür için başsağlığı diledi. Bakan Tekin, olayı “menfur saldırı” olarak nitelendirerek, eğitim camiasına sabır diledi.

“Bu elim hadiseyi kınıyor, merhum eğitimcimiz İbrahim Oktugan’a yüce Allah’tan rahmet; ailesi, öğrencileri, mesai arkadaşları ve velilerimize sabır diliyorum. Hepimizi derinden etkileyen bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması ve eğitim ortamlarının daha güvenli alanlar olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Müdürün Cenazesi Ailesine Teslim Edildi

İncelemelerin ardından İbrahim Oktugan’ın cenazesi, gece saatlerinde ailesine teslim edildi.