Kripto Yatırımcısı “Adres Zehirlenmesi” Dolandırıcılığına 70 Milyon Dolar Kaptırdı!

AnasayfaGündem

Kripto Yatırımcısı “Adres Zehirlenmesi” Dolandırıcılığına 70 Milyon Dolar Kaptırdı!

Paylaş

Bir Bitcoin yatırımcısı, “adres zehirlenmesi” olarak adlandırılan bir dolandırıcılık sonucu 70 milyon dolardan fazla para kaybetti. CertiK adlı bir blok zinciri güvenlik firması, X platformunda yayınladığı bir gönderide, yatırımcının 69,3 milyon dolar değerinde Bitcoin’i, dolandırıcıların kontrolündeki bir adrese gönderdiğini doğruladı.

Kurban Neredeyse Tüm Varlıklarını Kaybetti

Yatırımcının kripto cüzdanındaki varlıklarının yaklaşık yüzde 97’sinin bu dolandırıcılıkta kaybolduğu tahmin ediliyor. Hesabın değeri şu anda 1,6 milyon dolardan biraz fazla.

Dolandırıcılar Nasıl İşlem Yaptı?

Dolandırıcılar, kurbanın kripto varlık cüzdanının sahte bir kopyasını oluşturdu ve yatırımcının bu sahte adrese Bitcoin göndermesini sağladı. Yatırımcı, dolandırıcılığın farkında olmadan varlıklarını sahte adrese gönderdi ve dolandırıcılar da bu parayı çaldı.

Adres Zehirlenmesi Dolandırıcılığı Nasıl İşliyor?

Adres zehirlenmesi dolandırıcılığında, dolandırıcılar kurbanın kripto varlık cüzdanının sahte bir kopyasını oluşturur ve bu sahte adresi kurbanın güvenilir bir web sitesine veya hizmete giriş yapmasını sağlamak için kullanır. Yatırımcı, sahte adrese tıkladığında, dolandırıcılar kontrolündeki bir sayfaya yönlendirilir ve bu sayfada yatırımcının gerçek kripto varlık cüzdanına ait olduğunu düşündüğü sahte bir adres gösterilir. Yatırımcı da bu sahte adrese varlıklarını gönderir ve dolandırıcılar da bu parayı çalar.

Dolandırıcılıklardan Nasıl Korunabilirsiniz?

  • Bir işlem göndermeden önce her adresi iki kez kontrol edin.
  • Varlıkları aktarırken asla işlem geçmişinden bir adresi kopyalamayın.
  • Büyük bir transfer yapmadan önce küçük bir test işlemi gönderin.
  • Yalnızca kripto ile ödeme kabul eden veya şüpheli bir yatırımdan büyük kar getirisi vaat eden birine asla güvenmeyin.

Kripto Dolandırıcılıkları Artıyor

FBI’ın 2023 internet suçları raporuna göre, kripto varlıklar ile ilgili dolandırıcılıklar da artıyor. Raporda, kripto ile ilgili dolandırıcılığın geçen yıl yatırımcılara 3,94 milyar dolara mal olduğu belirtiliyor.