Amasya’da Tarihi Konak Yangını Kontrol Altına Alındı

AnasayfaGündem

Amasya’da Tarihi Konak Yangını Kontrol Altına Alındı

Amasya'da, Sultan II. Bayezid Camisi'nin bulunduğu bölgede yer alan tarihi bir konakta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın, çevredeki binalara sıçramadan önce söndürüldü.

Paylaş

Amasya’nın tarihi dokusunu oluşturan binalardan biri olan yaklaşık 100 yıllık tarihi konakta, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, hızla büyüyerek çevredeki yapıları tehdit etti.

Yangın, vatandaşların haber vermesi üzerine Amasya Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de müdahalesiyle kontrol altına alındı. Polis ekipleri, çevredeki diğer ahşap evlerin boşaltılmasını sağladı.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, yangının tarihi bir alanında çıkmasından üzgün olduklarını ifade etti. Doruk, yangının çevredeki diğer tarihi yapıları tehdit etmeden kontrol altına alındığını belirterek herhangi bir can kaybı yaşanmadığını vurguladı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yangın sonucunda tarihi konakta kullanılamaz hale gelirken, çevrede bulunan dört binada maddi hasar oluştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Amasya

Amasya

Amasya