İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Doğa Korumacı Gençler Yetişiyor

AnasayfaGündem

İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Doğa Korumacı Gençler Yetişiyor

Doğayı koruyan gençler geleceği inşa ediyor! Giresun'da düzenlenen Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi, çocukları iklim değişikliğiyle mücadelede bilinçlendiriyor. Gençler, çevreye duyarlı projeler geliştirerek "Çocuk ve Genç Dostu Bir Giresun" için adımlarını atıyor. İklim için şimdi eyleme geçme vakti!

Paylaş

Giresun Belediyesi ve Çocuk Kültürü Derneği’nin iş birliğiyle ve UNICEF Türkiye’nin destekleriyle Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM) tarafından düzenlenen “Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi” ikinci kez gerçekleştirildi. 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılan eğitim, ortaokul yaş grubundaki çocuklar için tasarlandı ve DKM Doğa Eğitimi uzmanları tarafından verildi.

Eğitimde, Giresun’un endemik türleri hakkında bilgi verilirken biyolojik çeşitliliği korumanın, doğayı keşfetmenin ve doğa temelli çözümleri yaygınlaştırmanın önemi vurgulandı. Ayrıca, iklim değişikliğiyle mücadelede bireysel adımların önemi üzerinde duruldu ve sürdürülebilir bir dünya için çocukların ve gençlerin yeşil becerilerini geliştirmelerinin gerekliliği vurgulandı.

Program kapsamında katılan çocuklar, “Çocuk ve Genç Dostu Bir Giresun” hayali üzerine proje fikirleri geliştirdiler. Beklentilerini, ihtiyaçlarını ve iklim ve çevre alanında yapabilecekleri katkıları belirlediler. Ayrıca, doğayı koruma sözü veren ve “İklim İçin Şimdi Eyleme Geç” mesajını ileten çocuklar, programın kapanış bölümünde projeleri hakkındaki fikirlerini sundular.

Bu tür eğitimlerin, genç nesillerin doğa ve çevre bilincini artırarak iklim değişikliğiyle mücadelede daha etkin rol almasını sağladığı belirtiliyor. Giresun’da yapılan bu eğitim, gençlerin çevre konularında duyarlı ve aktif bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.