Giresun Köyünden 50 Ülkeye Meyveli Soda İhracı

AnasayfaEkonomi

Giresun Köyünden 50 Ülkeye Meyveli Soda İhracı

Giresun'un İnişdibi köyü, meyveli sodalarıyla dünya çapında tanınıyor. 200 nüfuslu bu köy, 50 ülkeye ihracat yapıyor. Başkan Çakırmelikoğlu'nun liderliğindeki bu başarı hikayesi, kaliteli ürün ve etkili pazarlama ile küçük bir köyün büyük bir başarıya imza atmasını gösteriyor.

Paylaş

Giresun’un İnişdibi köyü, meyve aromalı maden suyu üretimiyle adından söz ettiriyor. Yöredeki fabrikada işlenen meyveli sodalar dünya genelinde 50 ülkeye ihraç ediliyor. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bu başarı hikayesini paylaşırken köylerinin 200 nüfuslu olmasına rağmen 50 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade etti.

Meyveli Soda

GİRESUN’UN 200 NÜFUSLU KÖYÜNDE MEYVE AROMALI MADEN SUYU ÜRETİME BAŞLAYARAK BİR DÜNYA MARKASI HALİNE GELEN FİRMA HEM YÖRE HEM DE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYOR. (AHMET BİLGE/GİRESUN-İHA)
Giresun’un 200 nüfuslu İnişdibi köyü meyve aromalı maden suyu üretimi ile dikkat çekerken, yöredeki fabrikada işlenen meyveli sodalar dünyanın 50 ülkesine ihraç ediliyor.

Başkan Çakırmelikoğlu, köylerindeki kaynak suyunun ekonomiye kazandırılmasıyla başlayan bu serüvenin asıl işlerinin gıda toptancılığı olduğunu ancak bir sohbet esnasında İnişdibi maden suyu fikrinin ortaya çıktığını belirtti. Bu süreçte maden suyu üretiminden meyve aromalı sodalara geçtiklerini ve bu konsepti kabul ettirmenin zor olduğunu dile getirdi.

Bugün 200 haneli bir köyden yurt içinde olduğu gibi 50 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Çakırmelikoğlu, işletmelerinin yöre halkına istihdam sağladığını ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu vurguladı.

Başarılarının sırrını kaliteli ürünler üretmek ve bunları iyi bir pazarlama ağıyla müşterilere ulaştırmak olarak açıklayan Çakırmelikoğlu, maden suyularının dünyanın en kaliteli sularından biri olduğunu da belirtti.

Bu başarı hikayesi, Giresun’un küçük bir köyünden çıkan ürünlerin dünya genelinde ilgi görmesini ve bir köy ekonomisinin nasıl büyüdüğünü gözler önüne seriyor.