Fatih Sultan Mehmet Vefatının 543. Yılında Anıldı

AnasayfaGündem

Fatih Sultan Mehmet Vefatının 543. Yılında Anıldı

Fatih Sultan Mehmet'in vefatının 543. yılı, İstanbul'da dualarla anıldı. Kabri başında düzenlenen törene İstanbul'un önde gelen isimleri katıldı.

Paylaş

Osmanlı Cihan Devleti’nin efsanevi padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han, vefatının 543. yılında kabri başında dualarla anıldı. İstanbul’u fetheden büyük komutanın anma törenine İstanbul Valisi Davut Gül, il müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı.

1453 yılında İstanbul’un fethiyle tarihe adını altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet Han için Fatih Camii Haziresi’nde düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Vali Davut Gül, yaptığı konuşmada, “Sultan Fatih, Peygamber Efendimizin müjdesini yerine getirmek için ordularıyla olağanüstü bir gayreti, başarısıyla İstanbul’u sonsuza kadar Müslüman Türk yurdu yaptı. Mekanı cennet olsun. Rabbim bizi ceddimize yaraşır şekilde nesiller yetiştirmeye vesile kılsın” ifadelerini kullandı.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ise anma töreninin önemine vurgu yaparak, “Anmadan maksadımız ne: Hem Fatihi anmak hem de fetih ruhunu bilincine sahip olan insanlara bu duygunun yaşatılması. Fatih, bugün ecdadımızın yüzlerce binlerce eseriyle ayakta olan bir yer. Rahmet diliyoruz. Onlara uygun nesiller ve idareciler olarak yaşamayı arzu ediyoruz, dua ediyoruz” dedi.