Türkiye ve BAE Arasındaki İşbirliği Daha Da Güçlenecek

AnasayfaEkonomi

Türkiye ve BAE Arasındaki İşbirliği Daha Da Güçlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohammed Bin Hassan Al Suwaidi'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşme, Kalkınma Yolu Projesi ve iş birliği konularının ele alındığı kritik bir buluşmaydı.

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohammed Bin Hassan Al Suwaidi, İstanbul’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin odak noktası, Türkiye’nin önde gelen projelerinden biri olan Kalkınma Yolu Projesi ve iki ülke arasındaki iş birliği oldu.

Görüşmede Uraloğlu, Türkiye’nin stratejik konumu ve Kalkınma Yolu’nun Avrupa ile Asya pazarları arasındaki bağlantıyı güçlendireceği vurgusuyla proje hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen Irak ziyaretinde imzalanan dörtlü mutabakatın ardından Türkiye’nin bu yönde attığı adımlar ve hedefler ele alındı.

Önümüzdeki süreçte yapılacak olan 4’lü bakanlar zirvesine yönelik planlar ve iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımların detayları üzerinde duruldu. Görüşmede, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ulaştırma alanındaki iş birliklerinin artırılması ve yeni iş imkanlarının değerlendirilmesi için stratejik adımların ele alındığı da belirtildi.

Bu görüşmenin, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesine ve Kalkınma Yolu Projesi’nin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesine önemli bir katkı sağlayacağı öngörülüyor.