Kilo Vermeyi de Sağlayan Kırmızı Tatlı Patates Giresun’a Geliyor!

AnasayfaYerel Haber

Kilo Vermeyi de Sağlayan Kırmızı Tatlı Patates Giresun’a Geliyor!

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kırmızı tatlı patatesin iklim ve toprak şartlarına uyum sağlayıp sağlamadığını tespit etmek, tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve bu sayede çiftçilerin gelirini artırmak amacıyla 3 ilçede demonstrasyon çalışmaları başlattı.

Paylaş

Dereli, Bulancak ve Alucra ilçelerinde çiftçilere dağıtılan 12 bin adet kırmızı tatlı patates fidesi, müdürlük teknik elemanlarının gözetiminde toprağa ekildi.

Kırmızı Tatlı Patates Nedir?

Kırmızı tatlı patates, tatlı patates ve tarla sarmaşığı olarak da bilinen ve anavatanı Orta Amerika olan bir bitkidir. Toprağın altında yumru olarak yetişen bu bitki, yabani otlara ve diğer canlılara karşı dirençlidir. Hem yumruları hem de genç yaprak ve sürgünleri yenebilmektedir. Verimi normal patatese göre daha yüksektir.

Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir!

Kırmızı tatlı patates, önemli bir lif kaynağıdır. A, C, B ve B6 vitaminleri ile fosfor, bakır, manganez ve potasyum içerir. İnsan beslenmesi açısından oldukça faydalıdır ve klasik patatesten çok daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeksi düşük olduğu için tok tutar ve bu özelliği sayesinde ani bastıran açlıkların önüne geçerek kilo vermeye yardımcı olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, beta karoten oranı yüksek olduğu için bağışıklık sisteminin güçlü olmasına destek olur ve lifli olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına da fayda sağlar.