Yerlikaya: Mahzen-47 Operasyonuyla 51 Şüpheli Yakalandı

AnasayfaGündem

Yerlikaya: Mahzen-47 Operasyonuyla 51 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderlik ettiği operasyonlarla, Hatay merkezli organize suç örgütüne ağır darbe vuruldu. 'Mahzen-47' operasyonu kapsamında yapılan baskınlarda ele geçirilen delillerle birlikte 51 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar haberimizde.

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-47” operasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonların, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonlar kapsamında Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa’da da eş zamanlı baskınlar düzenlendi. İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda, 51 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen deliller arasında ruhsatsız tabancalar, sahte vekaletnameler, reçeteler, dekontlar ve senetler bulunuyor. Suç örgütünün, medikal firmalar üzerinden yaşlı veya küçük yaşta olan vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz raporlar çıkardığı ve bu raporları sahte reçetelerle kullanarak haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Ayrıca, yapılan incelemeler sonucunda suç örgütünün eylemleriyle kamu kaynaklarının yaklaşık 1 milyar Türk Lirası zarara uğratıldığı belirlendi.