Ulaştırma Bakanı’ndan Karadeniz’e müjde: Hızlı tren geliyor!

AnasayfaManşet

Ulaştırma Bakanı’ndan Karadeniz’e müjde: Hızlı tren geliyor!

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karadeniz’e hızlı tren ağı getirme kararını duyurdu. Ankara-Samsun arasındaki seyahat süresinin kısaltılması hedefleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Samsun’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Karadeniz’de hızlı tren projesinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Karayolu ile 7 saatlik seyahat süresi 2 saat 45 dakikaya inecek

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre, Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı projesi ile önce Kırıkkale’den Çorum’a, ardından da Samsun’a hızlı tren hizmeti sunulacak. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arasındaki seyahat süresi, karayoluyla 7 saat olan yolculuk süresinden 2 saat 45 dakikaya inecek.

 

Karadeniz’deki ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan yatırımlar

Bakan Uraloğlu, Karadeniz bölgesinde yapılan ulaşım ve iletişim altyapısı yatırımlarına da değindi. 2002 yılından bu yana Samsun’un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 73 milyar 391 milyon lira yatırım yapıldığını belirtti. Bölgede karayolu yatırımlarına özellikle vurgu yapan Bakan Uraloğlu, yolların uzunluğunun arttığını ve köprü sayısının çoğaldığını dile getirdi.

Şehir Hastanesi Bağlantı yolları ve Yeşilkent Kavşağı projesi

Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları’nın yapımının hızla sürdüğünü ve bu projenin yanı sıra Yeşilkent Kavşağı’nın da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, trafik yükünü hafifletmek adına çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Samsun Şehir Hastanesi’ne yapılan yatırımlar

Samsun Şehir Hastanesi’ne yönelik yapılan yatırımlara da değinen Bakan Uraloğlu, hastane inşaatı ile bağlantı yollarının aynı anda yürütüldüğünü belirtti. Şehir hastanesine ulaşımı sağlayacak yolların önemine vurgu yaparak, bu yatırımların hayırlı olmasını diledi.

Bakan Uraloğlu, hızlı tren ağının Karadeniz’e ulaştırılması ve diğer önemli projelerin yanı sıra Samsun Batı Çevre Yolu’nun da gündemde olduğunu açıkladı. Bu projelerin Karadeniz bölgesinin ulaşım ve altyapı sorunlarına çözüm getireceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini belirtti.