TÜSİAD Avrupa İş Dünyası Zirvesi’ne Katıldı

AnasayfaEkonomi

TÜSİAD Avrupa İş Dünyası Zirvesi’ne Katıldı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı B. Can Yücaoğlu, Budapeşte'de düzenlenen Avrupa İş Dünyası Zirvesi'nde AB-Türkiye Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve Avrupa Birliği'nin rekabetçilik hedeflerine dair görüşlerini paylaştı.

Paylaş

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı B. Can Yücaoğlu, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hale Hatipoğlu ve TÜSİAD-TİSK AB Temsilcisi A. Dilek Aydın, 27-28 Haziran tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BusinessEurope Başkanlar Konseyi toplantısına katıldı.

Zirve Detayları

Toplantı, 2024 yılının ikinci yarısında AB Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek olan Macaristan’ın iş dünyası temsil kuruluşu MGYOSZ ev sahipliğinde gerçekleşti. Avrupa iş dünyası temsilcileri, Macaristan Cumhurbaşkanı Dr. Tamás Sulyok, Ulusal Ekonomi Bakanı Márton Nagy, ve İtalya Eski Başbakanı Enrico Letta ile bir araya gelerek Avrupa Birliği’nin 2024-2029 yasama dönemindeki politika önceliklerini tartıştı.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında Yeşil Mutabakat’ın Rekabetçilik Mutabakatı ile desteklenmesi, enerji maliyetlerinin azaltılması, açık ve kural temelli ticaretin artırılması, AB dışındaki ekonomilerle ilişkilerin derinleştirilmesi ve sanayi stratejilerinin güçlendirilmesi yer aldı.

Yücaoğlu’nun Mesajları

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı B. Can Yücaoğlu, zirve ve ikili temaslarda şu mesajları paylaştı:

“Avrupa’nın rekabet gücünü artırmak için en hızlı ilerleyebileceğimiz alanlardan biri AB-Türkiye Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinin başlatılmasıdır. Bu sürecin siyasi gerekçelerle geciktirilmesi tüm ekonomik hedeflerimize aykırıdır. Küresel rekabet dinamikleri ışığında eyleme geçmek, geriye düşmemek için kritik önem taşımaktadır.”